Soita ja vuokraa!

Tietopaketti

Sähkömoottori avustaa polkemista

Ensimmäistä kertaa sähköavusteisella maastopyörällä ajamista ei tarvitse jännittää. Jos osaat ajaa normaalilla polkupyörällä, osaat ajaa myös sähköpyörällä. Sähkömoottori avustaa polkimien pyörittämistä 25 km/h saakka. Voima tulee keskiössä olevasta sähkömoottorista ja voit säätää avustuksen tasoa kolmiportaisesti. Mitä vähemmän käytät avustusta, sitä pitempään akku kestää. Kokemuksemme mukaan reippaassa maastoajossa täydellä avustuksella akku kestää noin 60 kilometriä. Kun akun virta loppuu, pyörää voi ajaa tavallisen maastopyörän tapaan. Vuokraamamme pyörät käyttäytyvät sulavasti tavallisen maastopyörän lailla.

ratas

Näin säädät pyörän

Oikein säädetty pyörä on helpompi hallita ja ennen kaikkea nautittavampi ajaa. eKitkan ammattilaiset osaavat valita kuljettajan kokoon sopivan pyörän ja auttavat tarvittaessa säätämään sen juuri sopivaksi. 

Muutama nyrkkisääntö helpottaa pyörän säätämistä itse:

  • Satulan tulee olla niin korkealla, että polkimen ollessa ala-asennossa polveen jää pieni koukku. 
  • Paras mahdollinen jalkakulma polkemiseen löytyy säätämällä satula pituussuunnassa sopivaan kohtaan. Yleensä paras säätö löytyy kokeilemalla. 
  • Ohjaustanko säädetään niin, että ranne on mahdollisimman suorassa linjassa kyynärvarteen ajo-asennossa.
  • Pyörien vaihteisto ja jarrut on säädetty valmiiksi kuntoon. Etu- ja takajarrut toimivat kahvoista. Maastopyörissä käytetään tehokkaita levyjarruja, joten kannattaa testata jarrujen tuntuma ennen maastoon tai baanalle lähtemistä.
 
Jokamiehenoikeuksilla saa liikkua vapaasti

Suomessa on laajojen jokamiehenoikeuksien ansiosta mahdollisuus liikkua luonnossa vapaasti omin voimin, minkä takia Suomi on ihanteellinen paikka harrastaa maastopyöräilyä. Vuokraamillamme sähköavusteisilla maastopyörillä saa ajaa maastossa jokamiehenoikeuksilla, sillä niitä ei lueta moottoriajoneuvoiksi.

Jokamiehen oikeuksista huolimatta maanomistajan maankäyttöä ei saa haitata. Esimerkiksi viljapellot, taimikot, kasvavat puut ja eläimet täytyy jättää rauhaan, eikä avotulta saa tehdä toisten maille.

Lue lisää maastopyöräilijän jokamiehenoikeuksista
Suomen Ladun sivuilta

Avaa chat
Haluaisitko vuokrata pyörän?
Moro!
Haluaisitko vuokrata pyörän tai saada lisätietoja?